Historiek

Het Belgian Mill Award en de BMA contest werden onder impuls van Gilbert ON4CBV in 2000 opgericht in de schoot van UBA sectie KTK (Kortrijkse radioamateurs) ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de club.

Er werd een BMA-team gevormd met Katy ON6WV, Gabriel ON6WH, Peter ON6WI, Maurice ON3MN en later Donald ON7QR.

De opzet van dit award en de contest was om het talrijke molenpatrimonium in België te promoten en in de kijker te stellen. Net zoals voor de vele fauna en flora of kastelen werd een volledige database aangelegd van de heden ten dage nog bestaande molens. Dit resulteerde in een ganse lijst, onderverdeeld per provincie en volgens het type molen. (zie molen ref.)

De contest werd gaandeweg een begrip. Omdat men zowel op HF als VHF kon deelnemen en de beperkte duur was het voor veel OM’s een leuke activiteit.

Echter na het stoppen van Katy, Gabriel en Peter om persoonlijke redenen en het overlijden van Maurice kon Gilbert dit niet meer alleen georganiseerd krijgen. Daarop werd beslist om deze contest in 2017 terug in handen te geven van het KTK bestuur zodat de contest en de interesse in het molenpatrimonium niet verloren zou gaan.

Ondertussen zeggen we 2018…

Om nog meer uitstraling te geven en interesse te wekken werd beslist om de datum van de contest te verplaatsen naar het internationale molenweekend (2de weekend in de meimaand) en wordt deze terug opgenomen in de UBA Superprestige.

 

 

Isaac Seumalo Womens Jersey